Promocje
BACTIM VECTOR BLUE 5L
BACTIM VECTOR BLUE 5L
623,70 zł 594,00 zł
szt
PRORADIX 0,06 kg
PRORADIX 0,06 kg
389,00 zł 350,00 zł
szt
BACTIM VECTOR komponent A i B  5 L +0,5 kg
BACTIM VECTOR komponent A i B 5 L +0,5 kg
1 304,10 zł 1 242,00 zł
szt
Poradnik ogrodniczy WARZYWA KORZENIOWE
Poradnik ogrodniczy WARZYWA KORZENIOWE
40,00 zł 34,99 zł
szt
Poradnik ogrodniczy - WARZYWA KAPUSTNE
Poradnik ogrodniczy - WARZYWA KAPUSTNE
35,00 zł 29,99 zł
szt
Poradnik sadowniczy - JABŁOŃ
Poradnik sadowniczy - JABŁOŃ
35,00 zł 29,99 zł
szt
Produkt dnia
BACTIM SŁOMA 5 LITRÓW
BACTIM SŁOMA 5 LITRÓW
226,69 zł
szt
PLONVIT RZEPAK
PLONVIT RZEPAK
13,27 zł
PRORADIX 0,06 kg
PRORADIX 0,06 kg
389,00 zł 350,00 zł
szt
Producenci

INSOL Ca Nawóz wapniowy

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 55,57 zł 55.57
ilość szt
* - pole wymagane

Opis

INSOL Ca jest wysoko skoncentrowanym płynnym nawozem przeznaczonym do stosowania dolistnego, charakteryzującym się wysoką zawartością wapnia. Ponadto koncentrat zawiera azot, magnez oraz mikroelementy stabilizowane za pomocą formulacji AcINS. Przeznaczony jest do zapobiegania zaburzeniom fizjologicznym spowodowanym brakiem wapnia. INSOL Ca zapobiega występowaniu: na jabłoniach - gorzkiej plamistości podskórnej; na wiśniach, czereśniach i śliwach - pękaniu owoców; na pomidorach i papryce - suchej zgniliźnie wierzchołkowej; na roślinach kapustnych - brunatnieniu brzegów liści (tipburn). INSOL Ca poprawia jędrność i trwałość owoców truskawki, wiśni, czereśni i pomidorów. Może być stosowany łącznie z wybranymi środkami ochrony roślin oraz odpowiednimi nawozami INSOL. Nawóz jest całkowicie rozpuszczalny w wodzie, nie tworzy osadów i nie zatyka końcówek opryskiwaczy.

Stosowanie nawozu INSOL Ca zapobiega pękaniu owoców i wpływa korzystnie na lepsze przechowywanie. Zaleca się wykonać 3 zabiegi od zawiązania owoców co 14 dni, w dawce 5l/ha.

Stosowanie koncentratów INSOL wg podanych schematów zapewnia:

  • lepsze zawiązanie i utrzymanie owoców,
  • zmniejszenie strat spowodowanych wiosennymi przymrozkami,
  • uzyskanie wysokich i dobrych jakościowo plonów,
  • zwiększenie mrozoodporności,
  • poprawę kształtu owoców,
  • większą jędrność, twardość i trwałość owoców,
  • ograniczenia sokowania,
  • możliwość dłuższego transportu,
  • redukcję porażenia chorobami grzybowymi.

SKŁAD I STOSOWANIE:

 

 

Skład chemiczny w % masowy

 

Roślina      Termin stosowania      Dawki nawozu i stężenia

Azot [N]                    10,0

 

Wapń [CaO]              14,0

 

Magnez [MgO]           2,0

 

Bor [B]                      0,02

 

Mangan [Mn]             0,1

 

Cynk [Zn]                 0,02

jabłonie 4 zabiegi od połowy czerwca     4-6 l/ha 0,5-1 % 

śliwy, czereśnie i wiśnie

2 zabiegi od zawiązania owoców co 14 dni     5 l/ha 0,5-1%
pomidory i papryka

2-3 zabiegi w trakcie wiązania owoców

- pod osłonami

- w gruncie

 

     stężenie: 0,1%

     stężenie: 0,3 %

kapustne 2-3 zabiegi w okresie wiązania główek       4-5 l/ha do 1%

truskawki, maliny,

porzeczki i agrest

2-3 zabiegi w okresie wiązania owoców co 7-10 dni       5 l/ha do 1%

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium